Kabinet wil inderdaad sportschutters etnisch gaan profileren

We schreven er eerder al over, maar het kabinet wil nu toch echt van iedereen die een wapenvergunning aanvraagt – of zelfs verlengt – voortaan ras, levensovertuiging en ethnische afkomst gaan vastleggen in de strijd tegen het terrorisme. Tenminste, als het aan Justiz Geschäftsführer Nietzograppighaus Grapperhaus van Veiligheid en Justitie ligt. Ja, de terroristen staan nu écht te trillen op hun benen!

Ze (de terroristen) moeten straks niet alleen streng gescreend worden om een VOG te verkrijgen om überhaupt lid te mogen worden van een schietsportvereniging, minimaal 18 maanden wachten (lees; een interne opleiding volgen, flink wat schietbeurten maken, wedstrijden schieten, gemonitord worden door trainers, leden en bestuur van de vereniging én fatsoenlijk kunnen schieten) voordat ze hun eerste kleinkaliber wapen mogen aanvragen na nog eens de zwaarste psychologische screening die je straks óók nog eens moet doorlopen (de veelbesproken e-screener). Maar nu ze ook etnisch gaan profileren zal het ze al helemaal onmogelijk gemaakt gaan worden, dat zal ze krijgen! Of wacht even, was het toch niet sneller, goedkoper en gemakkelijker om op de hoek van de straat een illegaal vuurwapen te kopen voor een habbekrats…

Even los van het feit dat etnisch profileren gewoon ordinaire discriminatie is, wordt er bij angst voor terreur wéér gekeken (of eigenlijk gewoon gewezen) naar sportschutters terwijl daar het probleem niet zit. En daar krijg ik inmiddels flink de schijt van als serieus beoefenaar van deze prachtige Olympische sport.

Beste Haagse pluche-zitters, zorg dat politie en justitie de mankracht, ruimte en het geld krijgen om serieus te gaan handhaven om dat illegale spul van de straat te krijgen. Dan sla je deuken in spreekwoordelijke pakjes boter, want nu zijn jullie wederom weer eens bezig met het creëren van schijnveiligheid door te wijzen naar sportschutters en dat heeft nog niet één terreuraanslag voorkomen.

Update 27-09-2018 / 16:38; inmiddels is Grapperhaus zelf ook nog even door de NOS geïnterviewd over dit voorstel en hij ontkent dat het bericht van de Volkskrant zou kloppen. Echter uit zijn reactie (of typische politicusgeblaat) zou je op kunnen maken dat het verhaal toch wel een klein beetje waar is. Het onderstaande citaat uit het besproken wetsvoorstel zegt toch iets héél anders dan Grapperhaus nu voor de camera beweert;

Artikel 44
Ten behoeve van de taakuitoefening op grond van de artikelen 35, 36 en 37 kan de korpschef persoonsgegevens verwerken waaruit ras of etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen kan blijken, alsmede gegevens betreffende gezondheid, strafrechtelijke veroordelingen of strafbare feiten.

Bron artikel 44: Rijksoverheid

Enfin, laat het grote Haagse gedraai, gekonkel, ontkennen en spelen met woorden maar beginnen…

Deel dit artikel via:

Zwitserland / Nederland: oude tradities herleven
De discipline Optiek Luchtgeweer lijkt stille dood gestorven
Loading Likes...