De discipline Optiek Luchtgeweer lijkt stille dood gestorven

Sinds de recente aanpassingen van de reglementen voor Optiek zijn alle verwijzingen naar luchtgeweren verdwenen en hebben alle tot nu toe deelnemende verenigingen de tak Airgun en Veerbuks te laten vallen. En daarmee komt een jammer genoeg einde aan het schieten in wedstrijdverband waarbij schutters met PCP’s en veerbuksen zich konden meten met kleinkaliber karabijn en geweer shutters.

De afgelopen jaren was er helaas al een forse afname waarneembaar van deelnemende luchtschutters en op de diverse luchtbuks fora werd er ook al een aantal jaren amper meer aandacht meer aan geschonken aan deze wedstrijden. Toen de discipline Optiek in opkomst was, waren de hoeveelheid luchtschutters nog ruim vertegenwoordigd, maar de gestage afname aan deelnemers heeft het einde van luchtgeweren voor deze discipline stiekem al een beetje aangekondigd. Ondanks dat de organisatie het aan de deelnemende verenigingen zelf overlaat, lijkt bij alle wedstrijden tot nu toe de tekst “Geen airgun” overal duidelijk vermeld te staan.

Voor de bezitters van een luchtbuks zijn er gelukkig nog voldoende alternatieven voor het luchtschieten in wedstrijdverband met richtkijkers, waaronder Field Target en de zogenaamde 100-meter crew die beiden de nodige leuke wedstrijden organiseren.

Deel dit artikel via:

Kabinet wil inderdaad sportschutters etnisch gaan profileren
Hes van Zweden sluit na 182 jaar haar deuren
Loading Likes...