LTC-geweer meldt nieuwe regels

Op dinsdag 20 februari j.l. is er overleg geweest binnen de LTC-geweer. Tijdens dit overleg zijn er een aantal belangrijke beslissingen genomen die betrekking hebben op de geweer-disciplines. 

  1. De LTC gaat voor alle wedstrijden weer terug naar het oude wedstrijdsysteem, te weten geen splitsing meer in aparte voorbereidingstijd en wedstrijd. De motivatie hierachter is dat die ISSF-regel bedoeld is voor de internationale disciplines op grote internationale wedstrijden, Europese-, Wereld-kampioenschappen en de Olympische Spelen. Niet voor nationale wedstrijden als KKG, KKK, GKG 100-meter enz. In het verleden werd met deze regel al zeer flexibel omgegaan. De reglementen zullen worden aangepast. Formeel gaat het ‘t nieuwe seizoen in, maar men mag er op vooruitlopen. De NK op 15 september zal op deze manier geschoten worden.
  2. Schoenen bij het schieten: gesloten schoeisel, bij voorkeur sportschoenen, dus geen klompen.
  3. Het gebruik van elektronisch gehoorbeschermers is niet toegestaan (ivm coaching). Non-verbale coaching is overigens wél toegestaan (gebaren).
  4. Voorsteunen, pootjes (KKG) moeten vóór de wedstrijd volledig verwijderd worden. Inklappen is niet meer toegestaan.

Het zijn geen schokkende zaken, maar wel even handig om te weten. Vooral dat je voortaan je klompen beter thuis kunt laten.

Deel dit artikel via:

Youtube start hetse tegen schietsport-kanalen
Hoe oud is mijn Anschütz matchgeweer?
Loading Likes...